Testimonial

Je mag gerust weten dat wij het niet zouden redden zonder de steun van de Pierre de Jonge Sr. Foundation. We doen al vier jaar met succes een beroep op de foundation en het verbaast me hoe gul de foundation geeft. Zo hebben we voor onze figuurzaagafdeling nieuwe gereedschappen zoals een boormachine, decoupeerzaag en figuurzaagbeugels kunnen kopen. Voor de schildersafdeling hebben we onder meer nieuwe schildersezels – de oude hadden we uit nood aan elkaar geplakt – en nieuwe kwasten kunnen kopen. Omdat ik altijd zo zuinig mogelijk winkel, hadden we geld over en daarmee hebben we onze snoezelruimte kunnen inrichten met zitzakken, speelgoed en sport- en spelmaterialen. Onze kinderen hebben geen beperking, zeggen we altijd, nee, die hebben juist iets extra’s. En dat extra’s kunnen we geven dankzij de Pierre de Jonge Sr. Foundation, onze kers op de taart, die het mogelijk maakt dat we oude en kapotte spullen kunnen vervangen.” Het Brakkenfestival, dat volgend jaar 32 jaar bestaat, os een grootschalig evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, die onder leiding van deskundige vrijwilligers een week lang, in de eerste week van de basisschoolvakantie, op verantwoorde wijze plezier maken. Het is uitgegroeid tot het grootste kinderevenement van Brabant.
We doen voor projecten een beroep op fondsen zoals de Pierre de Jonge Sr. Foundation. Vorig jaar hebben zo bijvoorbeeld een bijdrage van de foundation gekregen voor de belettering van onze bus, maar de foundation heeft ons eerder ook al een paar keer gesteund. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.” Rolerisuit werd in 1987 opgericht om aan huis gebonden rolstoelers de gelegenheid te geven de dagelijkse sleur te doorbreken met een uitstapje, een bezoek aan een winkelcentrum of een rondrit in de omgeving. Voor de vervanging van bussen en grote onderhoudskosten is de stichting afhankelijk van giften en donaties.
Deze stichting heeft als doel jonge mensen (ongeveer 7 tot 35 jaar) met een beperking de mogelijkheid te bieden om op een veilige manier de paardensport te beoefenen. De stichting doet jaarlijks een beroep op de Pierre de Jonge Sr. Foundation om kerstbroden te kunnen kopen voor de gezinnen van de ongeveer 30 kinderen aan wie paardrijlessen worden gegeven. Mol: ,,En als we dachten eens een jaartje over te kunnen slaan, dan wordt dat zeker niet gewaardeerd. De gezinnen hechten daar erg aan.” ,,Paardrijden is een dure sport. Het Bonte Perdje probeert natuurlijk de kosten voor de lessen zo laag mogelijk te houden. Dat houdt in dat er voor een extraatje eigenlijk geen budget beschikbaar is. We doen voor steun ook een beroep op serviceclubs en daar wordt bijna altijd geïnformeerd naar ons eigen vermogen. Daar kan ik kort in zijn: dat is nul. Dus zijn we ongelooflijk blij met de steun die we krijgen van de Pierre de Jonge Sr. Foundation
De Pierre de Jonge Sr. Foundation is héél belangrijk voor ons. We hebben ons voortbestaan aan de foundation te danken. Twee jaar geleden kregen we weer nieuwe muziekapparatuur. Ja, we krijgen ook wel subsidie van de gemeente, 500 euro, maar een dag later moeten we 553 euro huur betalen aan de gemeente, dus dat is vestzak broekzak. Disco Picobello organiseert avonden voor mensen met een beperking, voor wie het niet mogelijk is om gewoon naar het uitgaanscentrum te gaan. Tijdens die disco-avonden kunnen ze zichzelf zijn, kunnen ze anderen ontmoeten. Daar worden ze niet zoals thuis of op school geconfronteerd met hun beperking. Bij Disco Picobello valt de beperking weg.
Ik was gesteld op Pierre de Jonge senior, die erg begaan was met Breda. Ook de jonge, ‘kleine’ Pierre de Jonge mag ik erg graag. Wat ik goed vind aan de foundation die naar senior vernoemd is, is dat die in een gat springt waar de overheid tekort komt. De foundation steunt projecten die net te klein zijn, of net niet interessant genoeg, maar die gelukkig wel belangrijk genoeg zijn en op steun mogen rekenen van de Pierre de Jonge sr. Foundation.
Waarom ik de Pierre de Jonge Sr. Foundation steun? Daar ben ik gauw klaar mee: ik steun de foundation omdat ik het de oude en de jonge Pierre gun. Ik steun veel goede doelen en van de foundation weet ik dat alles wordt aangewend voor het doel waarvoor steun gevraagd wordt. Ik vind het een fantastisch initiatief. Zelf heb ik ook wel eens een project voorgedragen voor steun, de bus van Pien. Dat is toen ook gehonoreerd.
Ik draag de Pierre de Jonge Sr. Foundation een warm hart toe, omdat die lokale, vrij kleinschalige doelen ondersteunt die vaak vergeten worden. Er ligt ook een lijntje tussen de foundation en de Lions Breda Forum. Zo hebben we recent samen bijdragen voor twee rolstoelframes en schermrolstoelen kunnen overhandigen aan schermvereniging Pallas in Breda.

Wij steunen deze Organisaties

We are very greatful and feel honoured to our all partners for being with us