Pierre de Jonge Sr. Foundation

ANBI-status:

De Pierre onze foundation heeft sinds enkele jaren de ANBI-status. Dat houdt in dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting. U kunt daarvoor een overeenkomst aangaan met de Foundation. Schenker verklaart daarbij voor een periode van minimaal vijf jaar – belastingvrij – een gift te doen aan de Foundation. (Vanzelfsprekend eindigt deze overeenkomst eerder in geval van overlijden, verlies van baan of arbeidsongeschiktheid).

Doel

De Pierre de Jonge Sr. Foundation ondersteunt projecten

die zich richten op hulpbehoevende ouderen, kinderen en gehandicapten in West-Brabant. Het gaat daarbij om zichtbare, herkenbare projecten. Uw bijdrage verdwijnt niet ‘op de grote hoop’. Met steun van de foundation is eerder bijvoorbeeld het rolstoelpad in het Mastbos gerealiseerd en zorgboerderij Jan Baptist in Molenschot kreeg dankzij een bijdrage van de foundation een nieuwe, aangepaste werkbank.  Allemaal kleinschalige initiatieven, die het waard zijn gezien en gehonoreerd te worden. De Pierre de Jonge Sr. Foundation geeft geen geld, maar voorziet in noodzakelijke goederen.

Progressively maintain extensive infomediaries via extensible niches orphan disseminate metrics after resource-leveling processes. Objectively pursue diverse catalysts for change for interoperable meta-services.

Heemkundekring Paulus van Daesdonck in Ulvenhout kon mede dankzij de Pierre de Jonge Sr. Foundation een glazen deur plaatsen die met name gehandicapten en mensen in een rolstoel een vrije toegang biedt tot het heemkundig museum.

Disco Picobello Breda, een disco voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 13 jaar, mag al enkele jaren rekenen op steun van de foundation. In 2017 werd in tegenstelling tot voorgaande jaren een geldbedrag uitgekeerd. Disco Picobello ontvangt op een disco-avond tussen de 40 en 70 verstandelijk en/of lichamelijk beperkte mensen in de gemeenschapszaal in de Belcrum. Met het geld dat de organisatie kreeg kunnen onder meer kleine verjaardagscadeautjes, paashazen, ijsjes, chocoladeletters en bekers of medailles gekocht worden, die dienen als prijs bij de diverse spelletjes die tijdens de disco’s georganiseerd worden.

De Stichting Zomerkampen Breda vroeg en kreeg vier picknicktafels. Deze stichting is opgericht om kinderen uit Breda en omgeving, wier ouders of verzorgers met een krappe beurs moeten rondkomen, een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Mede dankzij uw steun kunnen de ouders van Pien Verdonk uit Etten-Leur hun dochter weer van en naar school of bijvoorbeeld naar vrienden brengen. Dat gebeurde voorheen in een oud autootje, maar inmiddels rijdt de tiener met haar ouders rond in een nieuwe auto die is aangepast voor vervoer van een rolstoel.

Het Brakkenfestival, dat ieder jaar wordt georganiseerd voor kinderen wier ouders het niet breed hebben, vroeg om een partytent van drie bij zes meter, die tijdens het festival geplaatst kan worden in het sportcentrum aan de Terheijdenseweg. In de tent kunnen de kleinste bezoekers gescheiden van de grotere kinderen en andere aanwezigen hun eigen spel spelen. Ook aan dit verzoek kon dankzij uw steun voldaan worden.

De Stichting PodAa (Paradijs over de Aa) biedt in Effen (buitengebied van Breda) dagbesteding aan mensen met een beperking. PodAa zat verlegen om zes handschuurmachines. Die zijn inmiddels in gebruik bij de stichting.

De Stichting Wierde werd in 2010 opgericht door ouders die een woonzorgcomplex wilden realiseren voor hun volwassen kinderen met een verhoogd risico op een psychose. Het zorgcomplex aan de Leistraat in Breda moest ingericht worden en daarvoor waren veel goederen en artikelen nodig. De foundation besloot de televisie en audio-installatie te financieren.

De Alzheimergroep, die wandelingen verzorgt in het Bredase Mastbos, kreeg eerder al eens gele hesjes om de wandelingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vorig jaar bleek de groep behoefte te hebben aan een mobiliteitstrainer, waarmee de spierkracht en bloedsomloop verbeterd kunnen worden. Door slim te onderhandelen met de leverancier wist de Pierre de Jonge Sr. Foundation er zelfs twee (voor bijna de prijs van één) te verkrijgen.

Rolerisuit kreeg steun voor de vervanging van ruiten en de belettering van de bus.